AANSLUITEN
BIJ VERHALENHUIS BElVÉDÈRE?

Allerlei professionals en sociale en culturele ondernemers die de verhalen van mensen en gemeenschappen in de hedendaagse stad zichtbaar (willen) maken en willen verbinden, kunnen aansluiten bij Belvédère.

Wie zoeken we?


26 & 27 mei: Verhalenkeet Katendrecht

_4952

Op vrijdag 26 en zaterdag 27 mei trekt Belvédère’s Verhalenkeet opnieuw Katendrecht in, om de (levens)verhalen van Katendrechters op te nemen.

 

De Verhalenkeet is een van de kleinste schaftkeetjes die bestaat en welke voor de speciale gelegenheid is omgebouwd tot een mobiele, professionele (audio)opnamestudio. In 2017 reist de Verhalenkeet door Katendrecht om de persoonlijke verhalen van Katendrechters vast te leggen en te bewaren voor de toekomst.

_5655

_6150
Katendrecht is een wijk met een unieke geschiedenis. Bewoners van toen en nu nodigen we van harte uit voor een gesprek in de VERHALENKEET. Iedereen kan meedoen: geboren en getogen Katendrechters, of nieuwkomers.
Ieder uur ontvangen we een nieuwe gast. Deelname is gratis en na afloop ontvangt u een eigen cd met het interview om nog eens thuis met vrienden, buren of familie te beluisteren. Een ander exemplaar komt terecht in het Stadsarchief van Rotterdam. Van de mooiste fragmenten maken we bovendien een prachtige compilatie. Vanzelfsprekend nodigen wij t.z.t. alle deelnemers én andere geïnteresseerden uit om te komen luisteren!

 

Waarover vertellen?

Hoe bent u op Katendrecht terecht gekomen? Bent u er geboren? Opgegroeid? Of bent u een nieuwkomer? Wat is uw familieverhaal? We zijn nieuwsgierig naar opa’s, oma’s, vader’s, moeder’s, broers en zussen. Straten en huisnummers. Onvergetelijke momenten. Plekken van betekenis. Straatactiviteiten. Buren voor het leven. Trots, lol, lief en leed! Alle verhalen bij elkaar vormen de geschiedenis van deze wijk.

 

Hoe,waar en wanneer?

De Verhalenkeet staat de eerste helft van 2017:

vr 14 april: Atjehstraat/Sumatraweg

za 22 april: Atjehstraat/Sumatraweg

vr 26 mei: Bellefleurhof/Buizenpark

za 27 mei: Bellefleurhof/Buizenpark

vr 23 juni: Kaappark

za 24 juni: Kaappark

Op alle dagen kunt u voor elk heel uur een plekje in de opnamekeet reserveren, t.w.: 10, 11, 12, 13, 14, 15 en 16 uur.

Reserveren voor een interview in de keet – vermeld aub dag en tijdstip voorkeur- kan via telefoon 010 720 0997 of via: reserveren@verhalenhuisbelvedere.nl
Hou ook de agenda in de gaten voor het najaar!

1a2 2488Reacties zijn gesloten .