AANSLUITEN
BIJ VERHALENHUIS BElVÉDÈRE?

Allerlei professionals en sociale en culturele ondernemers die de verhalen van mensen en gemeenschappen in de hedendaagse stad zichtbaar (willen) maken en willen verbinden, kunnen aansluiten bij Belvédère.

Wie zoeken we?


Za 19 jan. De Kaap Luisterfeuilleton voorstelling #2

   
 
Katendrechtse verhalen van toen en nu in Verhalenhuis Belvédère
 
Zaterdagmiddag 19 januari presenteren we onder het genot van een drankje en een hapje de tweede aflevering van het Luisterfeuilleton De Kaap.
 
Met de Verhalenkeet – een mobiele opnamestudio – zijn dit jaar persoonlijke verhalen opgehaald van tot nu vijftig bewoners van Katendrecht: jong en oud, geboren en getogen of net nieuw. Zij vertellen over het spelen op straat, over arriveren op de Kaap, over markante bewoners, bijnamen, kroegen, de liefde, de haven en nog veel meer. Iedere geïnterviewde vertelde een uur lang. Van de mooiste, meest grappige, meest ontroerende fragmenten van alle verhalen maakten we een compilatie, oftewel een ‘luistervoorstelling’. Voorlopig staan er 4 afleveringen van telkens zo’n 30 minuten gepland. Kom samen aan tafel of aan de bar via hoofdtelefoons luisteren naar de verhalen van de Kaap door bewoners en buren zelf verteld.
 
Wanneer
Zaterdag 19 januari 2019 – 16 uur. Inloop vanaf 15.30 uur. Napraten en -drinken kan tot 18 uur.
P.S. In de eerste aflevering stond de Atjehstraat centraal. Het onderwerp van de tweede aflevering wordt in de loop van december bekend gemaakt.
 
Toegang inclusief een welkomstdrankje en een hapje:
– bewoners van de Kaap met postcode 3072 en vertellers: gratis: reserveren via deze link
– bezoekers van buiten Katendrecht: 5 euro p.p.: reserveren via deze link
Reserveren sterk aanbevolen i.v.m. het aantal beschikbare hoofdtelefoons!
 
Reserveer een plek met hoofdtelefoon aan de bar van het Verhalenhuis, via telefoon 010 720 0997 of via mail naar: reserveren@verhalenhuisbelvedere.nl
 
Let op: verhalen leveren altijd weer nieuwe verhalen op! Katendrechters zijn van harte uitgenodigd om op visite te komen in onze Verhalenkeet, de opnamestudio van het Verhalenhuis. Wij zijn nieuwsgierig naar het leven op de Kaap, en stellen u graag wat vragen. U kunt natuurlijk ook een buurvrouw/man, familielid of vriend/vriendin meenemen. Alle verhalen worden in audiovorm opgenomen. U krijgt na afloop vanzelfsprekend een exemplaar van het interview en een exemplaar gaat naar het Rotterdamse Stadsarchief, waar ze voor de eeuwigheid bewaard zullen blijven. Deelname is gratis. Aanmelden en een afspraak inplannen via telefoon 010 720 0997 (vraag naar Laura) of mail naar: laura@verhalenhuisbelvedere.nl

 Reacties zijn gesloten .