VRIJWILLIG WERKEN BIJ BELVÉDÈRE

De positieve, warme en enthousiaste betrokkenheid van het team én van de vele vrijwilligers vormt de sleutel tot het succes van het Verhalenhuis. Wie wil meedoen en deel uitmaken van deze groep?

MEEHELPEN & KENNISMAKENBelvédère Obligaties

Als culturele ANBI (algemeen nut beogende instelling) is Stichting Monument Kaap Belvédère geheel vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Iedere particuliere schenking of erfrechtelijke verkrijging komt dus volledig ten goede aan de doelstellingen van Kaap Belvédère.

De eenvoudigste manier om Monument Kaap Belvédère te steunen is de innovatieve en fiscaal voordelige Belvédère Obligatie. Met één obligatie van 2.500 euro bent u gedurende vijf jaar slechts tussen 127 en 245 euro per jaar kwijt (afhankelijk van uw belastingschijf), en voor Belvédère maakt dit hét grote verschil. U kunt vanzelfsprekend meerdere obligaties nemen.

Lees of download het boekje ‘Ontdek Verhalenhuis Belvédère’ met alle informatie over de innovatieve en fiscaal voordelige Belvédère Obligatie

 

 

DE NOODZAAK

Het Verhalenhuis is in volle ontwikkeling. Zojuist is op 19 maart jl. maar liefst de 200e (!) Belvédère obligatie uitgegeven, daar zijn we blij mee! Maar er zijn er nog meer nodig. Als obligatiehouder maakt u het verschil: u maakt het bestaan (het pand/monument én het programma) van Verhalenhuis Belvédère mede mogelijk.

Op de planning / wensenlijst voor 2019: de verbouwing en inrichting van het Elenbaashuis Museum (3e/4e verdieping en de Volkskeukenstudio annex depot (Atjehstraat). Maar ook de programma’s van Rotterdam Vluchtstad (de schrijver op de vlucht als artist-in-residence), de educatie-programma’s en de Verhalenkeet.

 

 

HOE WORDT U ONZE VOLGENDE OBLIGATIEHOUDER?

Er zijn twee verschillende manieren om een obligatie te nemen.

  • 1. Stuur een intentie per mail met de juiste gegevens (naam, adres, telefoon, aantal obligaties en eventuele voorkeur voor onderdeel waar de bijdrage naar toe gaat) naar: linda@verhalenhuisbelvedere.nl
  • 2. Laat u inspireren tijdens een van de obligatie actie dineravonden en/of neem dan direct een obligatie bij de notaris. Deze avonden vinden telkens eind van ieder kwartaal plaats.

 

IK RESERVEER GRAAG VOOR DE EERSTVOLGENDE INFORMATIE DINERAVOND

via: linda@verhalenhuisbelvedere.nl

 

Belvedere A5 kaart obligaties-2

 

DOWNLOAD hier de INSCHRIJFKAART BELVÉDÈRE OBLIGATIES en stuur deze per post naar Verhalenhuis Belvédère, Rechthuislaan 1, 3072 LB Rotterdam.

 

 

FISCALE VOORDELEN OP EEN RIJ

  • – Bedrag per obligatie: € 2.500,-.
  • – Aflossing: € 500,- per jaar die wordt geschonken aan stichting Monument Kaap Belvédère d.m.v. een periodieke gift. Deze €  500,- is jaarlijks aftrekbaar en levert door de nieuwe Geefwet een aftrekpost op van € 625,- (box 1).
  • – Looptijd: 5 jaar.
  • – Jaarlijkse netto rente over uitstaand leningsaldo: 4%. Over de rente bent u het fictief rendement 1,2% verschuldigd (box 3).
  • – Netto lasten: van 127 euro tot 245 euro per jaar

 

OVERIGENS…

  • Dankzij de nieuwe regels van de Belastingdienst is een notariële akte niet meer verplicht. U kunt nu kiezen of u de obligatie via de notaris wilt vastleggen – als service van Verhalenhuis Belvédère en Notariskantoor Ravensteijn & Van der Wee – of door middel van een schriftelijke overeenkomst met Stichting Monument Kaap Belvédère (zonder notaris).
  • Bij het nemen van een obligatie wordt u automatisch lid van ons gezelschap ‘De Bende van de Zwarte Hand’. Wij houden u graag nauw op de hoogte van alle ontwikkelingen en activiteiten.
  • Naast de Belvédère geefobligaties is er sinds 2017 ook een mogelijkheid tot het afnemen van een leenobligatie. Met het lenen van 5000 euro aan het Verhalenhuis / monument de Kaap kunnen wij mede de verbouwing financieren. Voor u is deze met een jaarlijkse rente van 4%, welk als donatie is terug te storten en de mogelijkheid deze als culturele gift 125% belasting aftrekbaar.

 

MEEDOEN AAN DE OBLIGATIES, MEER INFO OF OP EEN ANDERE MANIER DONEREN?

Bel 010 720 09 97 of mail naar Linda Malherbe of Chris de Jong
info@verhalenhuisbelvedere.nl

;dan nemen we graag contact op!

 

anbi

Als culturele algemeen nut beogende instelling (ANBI) is stichting Monument Kaap Belvédère geheel vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Iedere particuliere schenking of erfrechtelijke verkrijging komt dus volledig ten goede aan de doelstellingen van Monument Kaap Belvédère.

 

JAARREKENINGEN 2017

STICHTING MONUMENT KAAP BELVÉDÈRE DOWNLOAD (pdf)

STICHTING VERHALENHUIS BELVÉDÈRE  DOWNLOAD (pdf)

 

JAARREKENINGEN 2016

STICHTING MONUMENT KAAP BELVÉDÈRE DOWNLOAD (pdf)

STICHTING VERHALENHUIS BELVÉDÈRE  DOWNLOAD (pdf)

 

JAARREKENINGEN 2015

STICHTING MONUMENT KAAP BELVÉDÈRE DOWNLOAD (pdf)

STICHTING VERHALENHUIS BELVÉDÈRE  DOWNLOAD (pdf)

 

JAARREKENINGEN 2014

STICHTING MONUMENT KAAP BELVÉDÈRE DOWNLOAD (pdf)

STICHTING VERHALENHUIS BELVÉDÈRE  DOWNLOAD (pdf)

 

GCC_beeldmerk_kleur_web

Stg. Verhalenhuis Belvédère & Stg. Monument Kaap Belvédère passen de 9 principes van de Governance Code Cultuur toe.