AANSLUITEN
BIJ VERHALENHUIS BElVÉDÈRE?

Allerlei professionals en sociale en culturele ondernemers die de verhalen van mensen en gemeenschappen in de hedendaagse stad zichtbaar (willen) maken en willen verbinden, kunnen aansluiten bij Belvédère.

Wie zoeken we?


Di 20 feb.: speciaal aanbod voor bestaande & (mogelijk) nieuwe obligatiehouders

Obligatiehouders-sept-2016_05_01

 

 

Ieder kwartaal is er een Belvédère vriendenavondTelkens vullen we de avond anders in, maar altijd is er : eten, een verhaal achter de schermen, een spreker en een (rond)leiding.

 

Op dinsdag 20 februari presenteren we Belvédère’s Nieuwjaarslezing 2018, die we dit keer graag combineren met dé vriendenavond van de Bende van de Zwarte Hand. Wij waarderen het namelijk zeer als onze pioniersbende, de Belvédère Obligatiehouders dit bijzondere programma zouden kunnen bijwonen. Daarom trakteren we de Belvédère Obligatiehouders (bestaande én mogelijke nieuwe) graag op dit dinerprogramma van 20 februari. Voor andere bezoekers is deelname 15 euro per persoon.

 

De Nieuwjaarslezing 2018 wordt gehouden door Maurice Specht, filosoof en stadsactivist. De titel van de lezing: “Hoopvol handelen”. Aansluitend op de lezing zijn er persoonlijke verhalen over hoopvol handelen uit de stad, is er een toelichting op de Belvédère Obligaties, een rondleiding door het huis én een maaltijd uit de Volkskeuken.

 

Over de lezing en Maurice Specht.

Via een reis door de filosofie, kunsten en de stad nodigt Maurice Specht u in zijn lezing uit om de stad en het eigen leven hoopvol te benaderen. Specht: “We zijn er nog niet en dat is maar goed ook. Vanuit dit idee werk ik aan de lezing waarbij de vraag centraal staat hoe je als mens te verhouden tot de wereld om je heen. Is ze niet meer te redden zoals de pessimist meent, of komt het allemaal wel goed zoals de optimist stelt. Beide zijn voor mij te passief. De wereld, de stad en onze buurt moeten we zelf vormgeven. Juist nu er veel op het spel staat, kunnen we niet rustig afwachten. Een actieve houding vertrekt volgens mij vanuit de hoop.”
 
Wanneer?

Dinsdag 20 februari 2018:  18 – 22 uur.

 

 

Programma

18.00 – ontvangst in Verhalenhuis

18.30 – lezing

18.45 – presentatie

19.15 – maaltijd

20.00 – persoonlijke verhalen

21.00 – dessert en napraten

 

Entree:

De maaltijd en het programma zijn vrij voor iedereen die het Verhalenhuis ondersteunt of wil gaan ondersteunen. Geef a.u.b. bij reserveren aan of u speciale (di)eetwensen hebt.
 
 DIRECT RESERVEREN 
 
Hieronder treft u meer informatie over de obligatieregeling:
 
De Bende van de Zwarte Hand bestaat uit mensen die Verhalenhuis Belvédère financieel ondersteunen via de innovatieve Belvédère obligaties.
 
Ook meehelpen?
Twijfelt u al even over een Belvédère obligatie ? Wilt u op een andere manier steunen? Kom dan gewoon langs. We hebben iedere bijdrage hard nodig. Sluit aan bij de meest innovatieve bende van Rotterdam! U bent van harte uitgenodigd – let op: geheel vrijblijvend – deze avond aan te schuiven.
 
cover boekje

Lees of download het boekje ‘Word Belvédère obligatiehouder’ met alle informatie over de innovatieve en fiscaal voordelige Belvédère Obligatie

 

 

ALVAST AANMELDEN

Reserveer voor het diner en het programma. Geef het aantal personen en eventuele eet-/dieetwensen door? U ontvangt dan een bevestiging. Wilt u deze avond een obligatie-akte tekenen (bij bestuur en/of notaris), stuur dan s.v.p. ook voorafgaand al een kopie/scan van uw identiteitsbewijs per mail. Met vragen kunt u vanzelfsprekend ook bellen met Lillian Ketting 010 720 0997. HIER RESERVEREN

 

Belvédère Obligatie, wat houdt dit in?

Obligaties vormen een nieuwe, laagdrempelige manier om het Verhalenhuis te steunen. Er zijn tot nu 175 obligaties genomen, wilt u ook Verhalenhuis Belvédère steunen en daarmee het eerste Verhalenhuis van Nederland mogelijk maken?

 

De fiscale voordelen op een rij

 de stichting heeft een Culturele ANBI status, toegekend door de Belastingdienst

schenkingen aan Culturele ANBI’s zijn voor 125% aftrekbaar (Geefwet)

bedrag per obligatie is € 2.500

 aflossing € 500 per jaar. Dit bedrag wordt geschonken aan Stichting Monument Kaap Belvédère d.m.v. een periodieke gift. Deze € 500 is jaarlijks aftrekbaar en levert door de nieuwe Geefwet een aftrekpost op van € 625 (box 1)

 looptijd: 5 jaar

 de jaarlijkse netto rente over uitstaand leningsaldo is 4%. Over de rente bent u het fictief rendement 1,2% verschuldigd (box 3).

 De nettolasten, afhankelijk van uw inkomensbox, bedragen tussen €127 en €245 per jaar

Belvédère heeft door uw obligatie direct  € 2.500 aan liquiditeiten beschikbaar om de verbouwing te realiseren

u kunt uiteraard meerdere obligaties nemen

 

Overigens

Dankzij de nieuwe regels van de Belastingdienst is een notariële akte niet meer verplicht. U kunt kiezen óf u de obligatie via de notaris wilt vastleggen (als gratis service van Verhalenhuis Belvédère en notariskantoor Ravensteijn & Van der Wee) óf dat u via een schriftelijke overeenkomst met Belvédère de obligatie(s) vastlegt.

Middels het nemen van een obligatie, hoort u automatisch tot het gezelschap ‘Belvédères Bende van de Zwarte Hand’, de pioniersgroep die het eerste Verhalenhuis van Nederland mogelijk maakt. De kunstenaar Wally Elenbaas die op de bovenste verdieping zijn woonhuis en atelier had, schreef ooit een envelop ‘aan de Bende van de Zwarte Hand’. In zijn geest hebben we de obligatiehouders van Belvédère onze eigen ‘Bende van de Zwarte Hand’ genoemd.

7895jpg-1024x681

De noodzaak: de manco’s en gaten in Belvédère

In oktober 2013 is de eerste fase van de verbouwing van Belvédère gerealiseerd. De begane grond en eerste verdieping hebben we toen alvast kunnen openstellen voor publiek. Intussen is Fase 2 van de verbouwing klaar: het Gastenverblijf voor de vluchtschrijver en de Luisterlobby. Nu rest in 2018 de Verhalenstudio (opnamestudio) én de voormalige woning van Wally Elenbaas en Esther Hartog. Zou u ook Belvédère hierbij willen ondersteunen?

U kunt er trouwens voor kiezen om uw obligatie aan een specifieke ruimte van Belvédère toe te zeggen, zoals:

* het Elenbaashuis (museumwoning) waar het verhaal van het echtpaar Elenbaas, van het pand en van Katendrecht permanent zichtbaar wordt

* De Verhalenstudio (waar bezoekers ook hun levensverhaal kunnen laten opnemen)

Geef gerust uw voorkeur aan.

 



Reacties zijn gesloten .