AANSLUITEN
BIJ VERHALENHUIS BElVÉDÈRE?

Allerlei professionals en sociale en culturele ondernemers die de verhalen van mensen en gemeenschappen in de hedendaagse stad zichtbaar (willen) maken en willen verbinden, kunnen aansluiten bij Belvédère.

Wie zoeken we?


Do 24 & Za 26 mei: de Wieler- volkskeuken: Verhalen uit de Ronde van Katendrecht

 

Wielrennen is dé sport van verhalen. Verhalenhuis Belvédère ligt direct aan het wedstrijdparcours van de legendarische Ronde van Katendrecht. Sinds 2010 wordt deze weer jaarlijks georganiseerd. Meerdere stemmen claimen het oerinitiatief voor De Ronde. Naar alle waarschijnlijkheid is 1948 het allereerste jaar voor de koers geweest!
 
70 Jaar later is er daarom nu een speciaal programma ‘Verhalen uit de Ronde van Katendrecht’ met als gastkok in Belvédère’s Volkskeuken: oud-wielerkok Erwin Grijsen. Hij bereidt een echt wielermaaltijd en intussen zijn er diverse verhalenvertellers zoals Rien de Roon (77) en (microfonist) Mels de Kievit (77). Zij beleefden de hoogtijdagen van wielerkoersen in de wijk Feijenoord. Daarnaast komt Frank Heinen, hij is journalist en schrijver van verschillende wielerromans. Op zaterdag zijn er de oud-beroepsrenners Rob Harmeling, Steven Rooks en Michael Boogerd.
 
Rotterdammer Peter Ouwerkerk is beide avonden de spreekstalmeester. Journalist, columnist en schrijver Peter Ouwerkerk versloeg 32 jaar de Tour de France, voor Het Vrije Volk, het Rotterdams Dagblad en de GPD. Hij wordt gezien als een instituut in de grootste wielerwedstrijd ter wereld en maakte van nabij de gloriedagen van onder anderen Eddy Merckx, Bernard Hinault, Joop Zoetemelk en de opkomst van Lance Armstrong mee. Na de sportjournalistiek stapte hij over naar de kunstredactie van het Rotterdams Dagblad. Hij publiceerde onder meer de boeken Tourkoorts, Parijs is nog ver, de biografieën van Rini Wagtmans (Ongekend) en Roy Schuiten (Etalagecoureur), en was co-auteur van Joop Zoetemelk en Michael & Erik (Boogerd & Dekker).
 
Verhalen uit de Ronde van Katendrecht
Wanneer: donderdag 24 mei en zaterdag 26 mei
Aanvang: 18.30 uur
Entree: 20 euro pp voor het donderdagprogramma en 30 euro pp voor het zaterdagprogramma, inclusief maaltijd exclusief drankjes
 
Koop uw tickets hier via onderstaande links:
 
ticket donderdag 24 mei

ticket zaterdag 26 mei

foto’s © eigendom KBO Katendrechtse Bewoners OrganisatieReacties zijn gesloten .