Do 4 mei: Struikelstenen in Rotterdam

Stichting Loods24 en Joods Kindermonument plaatsen op 4 mei in samenwerking met Rotterdamse bewoners opnieuw struikelstenen ter herinnering aan joodse families in Rotterdam, onder meer voor de familie Sanders aan de Dordtselaan om 11 uur.
Meer lezen en info via Loods24rotterdam.nl

stolpersteine-templiner-strasse-300x300Stolpersteine is een ontwerp/project van de Duitse kunstenaar Gunter Demnig (1947, Berlijn). Hij brengt gedenktekens aan op stoepen voor de huizen van mensen die door de nazi’s zijn verdreven, gedeporteerd of vermoord. Deze Stolpersteine (letterlijk Struikelstenen) herinneren onder andere aan de joden die hier hebben gewoond. De kunstenaar noemt ze Stolpersteine omdat je erover struikelt met je hoofd en je hart, en je moet buigen om de tekst te kunnen lezen.

Op de stenen zijn, in een messing plaatje, de naam, geboortedatum, deportatiedatum en plaats en datum van overlijden geplaatst. Door heel Europa, ook in ons land, zijn inmiddels meer d an 50.000 van deze steentjes gelegd op het trottoir voor de huizen van mensen die door de nazi’s omgebracht zijn. Op initiatief van stichting Loods24 zijn sinds 2010 op diverse plaatsen in Rotterdam Stolpersteine geplaatst.

U bent zeer uitgenodigd het plaatsen bij te wonen. Meer lezen en info via Loods24rotterdam.nl

 Reacties zijn gesloten .