VRIJWILLIG WERKEN BIJ BELVÉDÈRE

De positieve, warme en enthousiaste betrokkenheid van het team én van de vele vrijwilligers vormt de sleutel tot het succes van het Verhalenhuis. Wie wil meedoen en deel uitmaken van deze groep?

MEEHELPEN & KENNISMAKENMa 28 okt.: opening nieuwe luisterexpositie Chinese Restaurantverhalen

 

De tentoonstelling Chinese Restaurantverhalen

 
In de jaren zestig ging Nederland massaal naar ‘de Chinees’. Veel Chinezen immigreerden naar Nederland, vaak in het kader van gezinshereniging. Ze openden zoveel Chinees-Indische restaurants dat deze in de jaren tachtig een derde van alle restaurants in Nederland vormden. Nu lijkt er een hele generatie Chinese koks en restauranthouders met pensioen te gaan. Voordat dit erfgoed verloren gaat, is Verhalenhuis Belvédère onder leiding van Fenmei Hu op zoek gegaan naar de plekken, de recepten, de gebruiken, de mensen en hun verhalen.
 
Luisterverhalen
Wie kent er nog de restaurants China, Yun Wah, Kong Ying en Wing Wah in Rotterdam? Bovendien was het allereerste Chinese restaurant van Nederland al in de jaren 20 geopend op de Kaap. Zijn er nog nazaten van het beroemde Chong Kok Low en Tsong San Lao op Katendrecht? Sinds 2000 zijn de Chinees-Indische restaurants steeds meer veranderd in authentieke Chinese eethuizen, hippe wokrestaurants en Asian Fusion concepten. Wie zijn de koks en restauranthouders van nu en van de toekomst?
 
De expositie bevat de verhalen en portretten van drie generaties Chinese koks, van de restaurants Chong Kok Low en China t/m Mood by Eveline Wu en het binnenkort te openen Shanghai Papa van Maggie Chau. Tien Chinese Rotterdammers vertellen via beeld en audio hun verhaal in een unieke luisterexpositie. Deze wordt bovendien begeleid door enkele werken van de Katendrechtse schilder Dolf Henkes.

 

Openingstijden:
28 oktober 2019 t/m februari 2020, op vrijdag, zaterdag, zondag tussen 11 – 18 uur én wanneer doordeweeks de deur open staat.
 
Adres:
Rechthuislaan 1, 3072 LB Rotterdam-Katendrecht. Tentoonstelling is op de 3e etage (lift aanwezig).
 
Toegang: gratis.
 
Officiële opening:
LET OP: De feestelijke opening van de expositie is maandag 28 oktober aanvang 18 uur,  iedereen van harte welkom, gratis entree.
Speciaal Shanghai Papa diner bij de opening mogelijk à € 10 p.p. vanaf 19 uur. Reserveren hiervoor is noodzakelijk via deze link.

 

Links Chong Kok Low op Katendrecht in de jaren 20, rechts Ellen Zee vertelt over haar grootouders en vader.Reacties zijn gesloten .