Meedoen in Verhalenhuis Belvédère?

Het bijzondere pand in Rotterdam-Katendrecht wordt beheerd, geprogrammeerd en gerund in de vorm van een intensieve vrijwilligersorganisatie. We nodigen je van harte uit mee te doen. Hoe, wie, wat en wanneer?

 

Achter de bar in Belvédère zoeken we hartverwarmende Rotterdammers als gastheren en gastvrouwen, we zoeken gidsen voor rondleidingen en ontvangsten door de stad. Voor de verbouwing en techniek in het pand zoeken we mensen die af en toe ondersteunen bij het onderhoud, verhuizen, behangen en timmeren. Daarnaast kijken we uit naar sociaal ingestelde chauffeurs voor het ophalen en wegbrengen van vertellers, koks, vips of andere gasten. Voor het dagelijkse eten in de Volkskeuken van Belvédère zoeken we gastkoks die af en toe, of op (on)regelmatige basis hun favoriete gerechten willen komen koken voor bezoekers. Projectleiders en -ontwikkelaars, curatoren, ontwerpers, journalisten, kunstenaars, verhalenvertellers die hun werk en projecten (meer) willen ontsluiten of continuïteit willen geven en die werelden in de stad elkaar doen ontmoeten: kom langs om te overleggen over gezamenlijke mogelijkheden. Tekstschrijvers & communicatiemensen die de Verhalenhuis website willen onderhouden met verhalen, goed zijn in social media, of verslaglegging van gebeurtenissen en activiteiten, zijn ook zeer welkom. Daarnaast zoeken we uitwerkers die alle prachtige, opgenomen audioverhalen willen transcriberen ofwel uittypen.

 

Regelmatig zoeken we ook vertellers, maar die worden telkens rondom onderwerpen apart opgeroepen en uitgenodigd.

 

(Financieel) steunen kan natuurlijk heel goed via het obligatiehouderschap, lees hier meer.

 

Heb je andere ideeën om mee te doen, laat het dan vooral weten! Kom langs bij het eerstvolgende Belvédere Inloopcafé (zie de agenda) en/of stuur een bericht naar info@verhalenhuisbelvedere.nl. We maken erg graag kennis!