AANSLUITEN
BIJ VERHALENHUIS BElVÉDÈRE?

Allerlei professionals en sociale en culturele ondernemers die de verhalen van mensen en gemeenschappen in de hedendaagse stad zichtbaar (willen) maken en willen verbinden, kunnen aansluiten bij Belvédère.

Wie zoeken we?


NIEUW: luisterverhalen uit de straten

,,We wonen hier met een groep mensen die samen ontzettend bijzonder zijn. Rijk, arm, jong, oud, allerlei nationaliteiten. We zijn een grote familie, we zijn rijk om met elkaar te mogen wonen. Ik lijk wel een soort dominee, maar zo ervaar ik het wel.’’

  

In samenwerking met stichting Opzoomer Mee reisde de Verhalenkeet van Verhalenhuis Belvédère het afgelopen jaar naar 8 straten verdeeld over Rotterdam. Per straat vertelden tussen 7 -14 bewoners in de mobiele opname studio  ieder een uur lang zijn of haar persoonlijke verhaal en over de beleving van de straat.

 

Verhalenhuis Belvédère maakte van deze audio opnamen van de meest boeiende fragmenten een compilatie van circa een half uur per straat. Resultaat: 8 (uiteenlopende) luisterverhalen over het samen leven in de straten en wijken in Rotterdam. De straten in willekeurige volgorde: Volmarijnstraat, Drievriendendwarsstraat, Halsterenstraat, Heindijk, Witte Dorphof, Hofdijk, Stampioendwarsstraat, Kelloggplaats. De eerste presentaties van deze luisterportretten waren begin juli aan de bewoners zelf. In het najaar zullen de audioportretten voor publiek te beluisteren zijn in Verhalenhuis Belvédère én vanzelfsprekend op verzoek in de straten zelf.

Wilt u hierover meer info of heeft u een verzoek? Stuur een mail naar:
laura@verhalenhuisbelvedere.nl

VERHALEN UIT ONZE STRATEN
Is een coproductie van Stichting Opzoomer Mee en Verhalenhuis Belvédère.
Thessa Bakker, Ireen van der Lem, Erik Post, Peter Klijsen, Laura Schalkwijk, Marleen Verschoor, Joop Reijngoud, Linda Malherbe, Cor van Hoof en Marlies du Mosch (muziek). Met dank aan Stichting Bevordering van Volkskracht, RTV Rijnmond, The Broadcaster, Stadsarchief Rotterdam, Gemeentewerf Rotterdam en alle overige betrokken, en met name aan alle vertellers!Reacties zijn gesloten .