VRIJWILLIG WERKEN BIJ BELVÉDÈRE

De positieve, warme en enthousiaste betrokkenheid van het team én van de vele vrijwilligers vormt de sleutel tot het succes van het Verhalenhuis. Wie wil meedoen en deel uitmaken van deze groep?

MEEHELPEN & KENNISMAKENNIEUW: Verhalenhuis voor het onderwijs

Verhalenhuis Belvédère is naast ‘huis voor de stad’ ook een ‘huis voor het onderwijs’. We bieden een vrije ruimte waar leerlingen vertellen, luisteren en de verbinding zoeken met de stad. We reiken de gereedschappen aan waarmee de leerling zijn of haar verhaal kan vertellen en waarmee hij of zij oprecht kan luisteren naar het verhaal van de ander.

 
 
Met onze ervaring op het gebied van (migratie)verhalen, vertellen, luisteren en verbinden, beantwoorden we vragen vanuit het onderwijs met verschillende programma’s. Elk programma kan worden aangepast op thema’s en behoeftes vanuit de school.

 

PROGRAMMA’S:

 
Volkskeuken in de Klas (po, vo, mbo, hbo)
In de Volkskeuken bereiden Rotterdammers hun favoriete (familie)gerechten en delen ze aan de hand van het eten hun persoonlijke (migratie)geschiedenis met de klas. Een Volkskeuken in de Klas kan worden gelinkt aan een door de school ingebracht thema.

 
Vertelkunst (voor ISK, de Internationale Schakelklas)
Vertelkunst is het beeldend vertellen van verhalen. Dit is goed voor de taalontwikkeling, je breidt er je woordenschat mee uit. Vertellen is ook expressie. Met verteltechnieken als timing en toonhoogte kun je verhalen beeldend maken. Anderzijds ontmoeten leerlingen Rotterdammers die hier zijn geboren of al langer in de stad wonen. Door te luisteren naar andermans verhalen laat je nieuwe perspectieven toe aan je belevingswereld. Vertelkunst is speciaal ontwikkeld voor de Internationale Schakelklas.

 
De Ander (mbo en hbo groepen)
‘De Ander’ is een lesprogramma waar je jezelf beter leert kennen, waar je nieuwsgierig wordt naar het onbekende en op onderzoek uitgaat. Vanuit een zelfbenoemde tegenstelling ga je jouw Ander opzoeken, ontmoeten en bevragen.

 

Meer informatie

Voor deze, maar ook voor andere op maat gemaakte educatieprogramma’s kom ik graag met u in contact. Stuur een mail naar: joran@verhalenhuisbelvedere.nl
of bel 010 720 0997 en vraag naar Joran Koster.

 
 Reacties zijn gesloten .