VRIJWILLIG WERKEN BIJ BELVÉDÈRE

De positieve, warme en enthousiaste betrokkenheid van het team én van de vele vrijwilligers vormt de sleutel tot het succes van het Verhalenhuis. Wie wil meedoen en deel uitmaken van deze groep?

MEEHELPEN & KENNISMAKENPartners

 

 

De Tweede Fase van de renovatie van de thuisbasis, het markante gebouw uit 1894 in Rotterdam-Katendrecht,wordt in 2017/2018 ondersteund door:

 

Stichting DOEN, Rabobank Rotterdam, Ravensteyn & Van der Wee Notariskantoor, Deloitte, Stichting Bouwfonds Cultuurfonds en Belvédère’s Bende van de Zwarte Hand oftewel meer dan 180 obligatiehouders, een steeds groeiende groep van particulieren (stand per 15.6.2018)

 

 

Individuele projecten en activiteiten worden geïnitieerd, gesteund, in opdracht gegeven en/of mede uitgevoerd door onder meer:

Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, Museum Boijmans, Wereldmuseum Rotterdam, Stadsarchief Rotterdam, Museum Rotterdam, Nederlands Fotomuseum, Maritiem Museum Rotterdam, Stichting Opzoomer Mee, Stichting ROS, Stichting DOCK, Gemeente Rotterdam, culturele en maatschappelijke stichtingen en fondsen, woningbouwcorporaties Woonstad en Vestia, onderwijs- en zorgorganisaties, ondernemersnetwerken en andere dienstverleners en bedrijven.

 

 

Verduurzaming Belvédère

Het cultureel en maatschappelijk ondernemerschap staat voor Verhalenhuis Belvédère steeds voorop. Hierdoor is Belvédère zelfstandig wat betreft het gebouw en de exploitatielasten. Tot op heden vond de organisatie onbezoldigd plaats en de inhoudelijke samenwerkingen via ‘gesloten beurzen’. Voor de periode 2017-2020 is Verhalenhuis Belvédère voor het eerst onderdeel van het Rotterdamse Cultuurplan 2017-2020. Dankzij deze structurele bijdrage kunnen we de komende tijd een belangrijke verduurzamingsslag maken.

 

 

MISSIE EN DOEL   /  COÖPERATIE    /  INITIATIEFGROEP 2012

HISTORIE  /  STICHTING, ORGANISATIE, BESTUUR, RAAD VAN ADVIES