AANSLUITEN
BIJ VERHALENHUIS BElVÉDÈRE?

Allerlei professionals en sociale en culturele ondernemers die de verhalen van mensen en gemeenschappen in de hedendaagse stad zichtbaar (willen) maken en willen verbinden, kunnen aansluiten bij Belvédère.

Wie zoeken we?


7 tot en met 11 augustus: Summerschool

Kinderen van 9 t/m 12 jaar kunnen in de zomervakantie – van 7 t/m 11 augustus – deelnemen aan een Summerschool!

 

Op basis van de nieuwe muurschilderingen in de openbare ruimte van Katendrecht heeft CBK Rotterdam met Verhalenhuis Belvédère een educatief programma laten ontwikkelen met de workshops XL Schilderen en Walk & Talk, waarbinnen verhalen over de afbeeldingen, Katendrecht en de kunstenaars worden uitgewisseld tussen jong en oud.

 

Summerschool Belvédère vindt plaats van maandag 7 augustus t/m vrijdag 11 augustus van 9:30 tot 16:00 uur. We starten en eindigen iedere dag bij het Verhalenhuis Belvédère. Deelname is gratis en voor de lunch wordt gezorgd.

 

Walk & Talk – Na een cursus interviewtechnieken van journaliste Laura Schalkwijk, wandel je in groepjes langs de kunstwerken in de openbare ruimte. Door middel van interviews deel je verhalen met elkaar. Ieder doet dit vanuit zijn eigen belevingswereld.

 

De groepjes zijn samengesteld uit heel verschillende deelnemers zoals oudere Kapenezen, oude en jonge ‘nieuwkomers’ (nieuwe bewoners van Katendrecht) en geïnteresseerden uit de stad. Ieders kennis, nieuwsgierigheid en interesse komt aan bod. Van de geluidsopnames tijdens Walk & Talk wordt later een audiotour gemixt. Onder de titel Kapie Kaapse Kleur – wordt deze na de zomervakantie aangeboden. Dan kan je bijvoorbeeld samen met je familie deze luisterwandeling maken waarop ook jouw verhaal is te beluisteren. Jouw bijdrage zal extra betekenis geven aan de kunstwerken die de komende jaren te vinden zijn in het straatbeeld.

Deze workshop wordt gehouden in en om het Verhalenhuis Belvédère.

 

XL schilderen – bij deze workshop (maak je borst maar nat) ga je groot(s) schilderen onder begeleiding van beeldend kunstenaar én Katendrechter Katrijn Verstegen.

Tijdens een interview maken de kinderen eerst kennis met Katrijn als persoon en als kunstenaar. Aan de hand van een slideshow verteld zij waar ze haar inspiratie vandaan haalt, over haar zoektocht tijdens het creëren en over haar nieuwste werk.

Na het grote interview krijgen de kinderen letterlijk en figuurlijk alle ruimte in de Fenixloods om groot(s) te schilderen. Het thema voor de workshop geeft

Katrijn prijs op de dag zelf. Op groot stevig papier, met spuitbussen en sjablonen, kwasten en penselen ga je zelf als een echte kunstenaar te werk. En ervaar je iets van de belevingswereld van de kunstenaars van de ornamentlijsten.

Deze workshop wordt gehouden in de Fenixloods bij LT dansstudio.

 

XL expositie en Kapie Kaapse Kleur

De resultaten van XL Schilderen worden geëxposeerd op vrijdag 11 augustus en tijdens de onthulling van de ornamentenlijsten op 25 augustus. Op basis van de gesprekken tijdens de Walk & Talk wordt een audiotour ontwikkeld – Kapie Kaapse Kleur – voor alle bewoners en bezoekers van Katendrecht. De audiotour zal te huur zijn bij het Verhalenhuis Belvédère vanaf de herfstvakantie.

 

Kaapse Kleur

Summerschool Belvédère is een educatief project en onderdeel van het publieksprogramma Kaapse Kleur. Eind augustus 2017 worden ornamentlijsten met daarin gerestaureerde en nieuwe kunstwerken in de Rotterdamse wijk Katendrecht opgeleverd. CBK Rotterdam wil de ornamentlijsten en kunstwerken niet alleen produceren en behouden, maar ook het publiek betrekken bij deze kunstwerken en de culturele geschiedenis van Katendrecht. Kaapse Kleur wordt georganiseerd door CBK Rotterdam i.s.m. Verhalenhuis Belvédère.

 

CBK Rotterdam

CBK Rotterdam is het centrale adres voor kunst, kunstenaars en publiek in de stad en actief met 4 programma’ s: Art Office, BKOR (Beeldende Kunst & Openbare Ruimte), Sculpture International Rotterdam en TENT.

 

Heb je vragen of  interessse om deel te nemen?! Er is nog beperkt plaats voor kinderen van 9 t/m 12 jaar;  aanmelden en mailen  via karla@verhalenhuisbelvedere.nl

 

 Reacties zijn gesloten .