VRIJWILLIG WERKEN BIJ BELVÉDÈRE

De positieve, warme en enthousiaste betrokkenheid van het team én van de vele vrijwilligers vormt de sleutel tot het succes van het Verhalenhuis. Wie wil meedoen en deel uitmaken van deze groep?

MEEHELPEN & KENNISMAKENNEW: ‘Here is there, there is here. Story House as sanctuary’ by Esseline van de Sande

Auteur Esseline van de Sande heeft een essay geschreven in opdracht van Verhalenhuis Belvédère. Het is de tweede in een reeks. De essays gaan in op de betekenis van verhalen. Telkens geschreven door een andere auteur vanuit een andere invalshoek. Essay #1 is geschreven door Abdelkader Benali.

 

Essay #2 : Hier is daar, daar is hier. Verhalenhuis als vrijplaats / Here is there, there is here. Story House as sanctuary door Esseline van de Sande is verkrijgbaar bij Verhalenhuis Belvédère.

 

Esseline van de Sande studeerde Sociale Psychologie in Leiden en werkt sinds 1999 als onafhankelijke trainer en adviseur op het terrein van communicatie en interculturele diversiteit in Nederland en het Midden-Oosten. Esseline woonde zes jaar in Syrië en is sinds de oorlog in Syrië betrokken bij diverse humanitaire projecten. In mei 2016 kreeg Esseline de Joan Ferrier penning ‘voor haar onvermoeibare inzet als bruggenbouwer tussen de westerse samenleving en die in het Midden-Oosten, in het bijzonder voor Syrische vluchtelingen.’

 

ISBN no. 978-90-810602-6-4 /
1e druk / december 2017 / Esseline van de Sande / Nederlands
2e druk / mei 2019 / Esseline van de Sande / Nederlands & Engels

 

Concept & uitgave: Verhalenhuis Belvédère

 

Soft cover, gebonden / 24 x 16,5 cm / 88 pag. / geillustreerd met werk van Wally Elenbaas en foto’s van Joop Reijngoud. Tekstbijdragen (poëzie): Adnan Alaoda.

 

Prijs € 10,00.

 

 

 

 

 

 

 

Belvédères Gastenverblijf en de programmareeks Al Rewaq zou niet mogelijk zijn geweest zonder de steun van:

 

De Al Rewaq programmaredactie: Adnan Alaoda, Bader Atem, Anja Brand,
Els Desmet, Ishmail Kamara, Sara Manzi, Colin McClure, Nassira Takhtoukh.
De Gastenverblijf ondersteuningsgroep: Julia van Diepen, Hevien Dahly, Lamya Dahly, Janneke Eikelenboom, Ben Hendriksen, Chris de Jong, Tristan van der Laan, Dima Mousa, Esseline van de Sande, Laura Schalkwijk, Sarah Schützle, Joke Steenbergen.
De Initiatiefgroep Rotterdam Vluchtstad: Ronald Bos, Feico Houweling, Frans-Willem Korsten, Vonne van der Meer, Rob de Moes, Efine Pavilons, Sytske Sötemann.
De partners: UAF, Min. OC&W, Protectdefenders.eu/FIDDH, PEN Nederland,
Gemeente Rotterdam, ICORN, Erasmus Universiteit (Letteren & Samenleving),
Vereniging Verzamelde Werken Rotterdam, Stichting Letterenhuis Rotterdam,
Centrale Bibliotheek Rotterdam, Rotterdams Ongedocumenteerden Steunpunt (ROS),
Amsterdam Vluchtstad, Gezondheidscentrum Katendrecht, Belvédères Bende van de
Zwarte Hand

én

alle vrijwillig optredende schrijvers, muzikanten, dichters, artiesten
en anderszins betrokkenen!Reacties zijn gesloten .