AANSLUITEN
BIJ VERHALENHUIS BElVÉDÈRE?

Allerlei professionals en sociale en culturele ondernemers die de verhalen van mensen en gemeenschappen in de hedendaagse stad zichtbaar (willen) maken en willen verbinden, kunnen aansluiten bij Belvédère.

Wie zoeken we?


7 tot en met 11 augustus: Summerschool

Summerschool-uitgelicht

Summerschool voor Kaaps talent

Kinderen van 9 t/m 12 jaar kunnen in de zomervakantie – van 7 t/m 11 augustus –  deelnemen aan een Summerschool. Deze wordt georganiseerd door CBK Rotterdam i.s.m. Verhalenhuis. Aanleiding zijn negen nieuwe of gerenoveerde muurschilderingen op de Kaap.

Summerschool biedt aan 12 kinderen de unieke kans om nieuwe dingen te ontdekken over hun omgeving. We gaan op stap en ontmoeten bewoners, kunst en kunstenaars. We spelen het spel KNSTMPPN en je volgt verschillende workshops.
Onder begeleiding van (radio-)journalist Laura Schalkwijk ‘leren we vragen stellen’. We gaan ‘groots schilderen’ met beeldend kunstenaar én Katendrechter Katrijn Verstegen.

Na de zomervakantie wordt de ‘XL expositie’ en de audiotour ‘Walk & Talk’ feestelijk gepresenteerd aan je familie en vrienden én aan het grote publiek.

 

De komende maanden wordt in de wijk Katendrecht in Rotterdam de laatste van in totaal negen muurschilderingen in de buitenruimte gerenoveerd of opnieuw ingeschilderd. De werken op de gevels zijn onder meer van (internationaal) bekende kunstenaars als Wally Elenbaas, Dolf Henkes en Louis van Roode en worden hersteld of uitgevoerd door Atelier Leo Mineur in opdracht van CBK Rotterdam.

 

Om de kinderen uit de wijk te betrekken bij deze kunstwerken wordt Summerschool Belvédère gepresenteerd van 7 t/m 14 augustus in het Verhalenhuis. Twaalf jonge Kapenezen tussen de 9 en 12 jaar krijgen de mogelijkheid om een week lang intensief samen te werken met professionele journalisten, kunstenaars en directe buurtgenoten. De deelnemers gaan op stap en kunnen schilder- en interview workshops volgen. Na de zomervakantie worden de werkstukken in de vorm van een expositie en een audiotour feestelijk gepresenteerd aan familie, vrienden en het grote publiek.

Klik hier voor meer info over en programma van de Summerschool

 

 

Meedoen?
Er is plek voor 12 Katendrechters van 9 t/m 12 jaar. Deelname is gratis.
Schrijf je nu in!

Hoe inschrijven:

Stuur een mail naar karla@verhalenhuisbelvedere.nl met alle gegevens (zie hieronder). Wij nemen dan contact op voor een definitieve inschrijving!

 

Gegevens deelnemer Summerschool:
– Voornaam:
– Achternaam:
– Leeftijd:
– School:
– Ik doe graag mee met de Summerschool omdat …

 

Gegevens ouders/verzorgers:
– Voornaam contactpersoon:
– Achternaam contactpersoon
– Telefoon:
– E-mail:

summerschool karla defReacties zijn gesloten .