AANSLUITEN
BIJ VERHALENHUIS BElVÉDÈRE?

Allerlei professionals en sociale en culturele ondernemers die de verhalen van mensen en gemeenschappen in de hedendaagse stad zichtbaar (willen) maken en willen verbinden, kunnen aansluiten bij Belvédère.

Wie zoeken we?


NIEUW: Vertelkunst als vak voor ISK-klassen

In samenwerking met RVC de Hef en de Willem de Kooningacademie (opleiding Docent Beeldende Vorming) is voor ISK leerlingen tussen 12-18 jaar een pilot voor een keuzevak ontwikkeld en uitgevoerd getiteld Nieuwe en Oude Rotterdammers. Stagiair Joran Koster behaalde een 10! Met trots presenteert Verhalenhuis Belvédère in het komende schooljaar – samen met (de inmiddels afgestudeerde) Joran – dit vak als aanbod voor Internationale Schakel Klassen.

Vertelkunst als vak voor ISK-klassen
Wat hield het keuzevak in? 17 Leerlingen van de ISK van De Hef op Rotterdam-Zuid kregen in 1 termijn het keuzevak ‘Oud / Nieuw Nederland’. Ontmoeting en gesprek waren het uitgangspunt. Er waren 4 lessen op de school zelf en 4 lessen in Verhalenhuis Belvédère. Door de leerlingen te koppelen aan een diversiteit aan ‘oude’ Rotterdammers ontstonden er nieuwe perspectieven en nieuwe verbindingen. Thema’s van gesprek waren de introductie, de reis, het nieuwe land, de toekomst.

 

Meer info hierover? Stuur Joran een mail via:
info@verhalenhuisbelvedere.nl

  Reacties zijn gesloten .