VRIJWILLIG WERKEN BIJ BELVÉDÈRE

De positieve, warme en enthousiaste betrokkenheid van het team én van de vele vrijwilligers vormt de sleutel tot het succes van het Verhalenhuis. Wie wil meedoen en deel uitmaken van deze groep?

MEEHELPEN & KENNISMAKENVr 20 september: Volkskeukentoer van Samira Abbadi: moskeebezoek, couscous en goed gesprek

 
 
 
Vrijdag is voor moslims als zondag. Een rustdag, waar alles even stil mag staan en in het teken van het moskeebezoek staat. In de Maghreb kent men de traditie om op vrijdag samen couscous te eten, als iedereen terug is van moskeebezoek.
 
De Rotterdamse Samira Abbadi (38, onderwijsadviseur) nodigt u uit om mee te gaan naar een Marokkaanse moskee en de vrijdagpreek bij te wonen om vervolgens in het Verhalenhuis gezamenlijk van een authentieke couscousmaaltijd te genieten. Tijdens het bezoek en tussen het eten door maakt u kennis met verschillende stadsgenoten, moslim, niet-moslim, wel/niet praktiserend. We gaan met elkaar in gesprek en delen verhalen en ervaringen. Of het nu gaat over wat je die dag samen hebt ervaren in de moskee of wat er speelt in de stad, we gaan met elkaar in gesprek. Ook is er gelegenheid al die vragen te stellen die je altijd al hebt wil stellen maar nooit zo goed durfde.
 
Het programma van de toer is als volgt :
13:30 ontvangst in de moskee
15:30 inloop Verhalenhuis, ontvangst met muntthee
16:00 opening door gastvrouwen
16:30 couscous en tafelgesprekken
17:30 plenair geprek
18:00 afsluiting
 
Wanneer: vrijdag 21 juni
Tijd: 13.30 – 18 uur, toer startpunt n.t.b.
Kosten: 7,50 euro p.p. voor maaltijd en toer
Reserveren : noodzakelijk via deze link
 Reacties zijn gesloten .