VRIJWILLIG WERKEN BIJ BELVÉDÈRE

De positieve, warme en enthousiaste betrokkenheid van het team én van de vele vrijwilligers vormt de sleutel tot het succes van het Verhalenhuis. Wie wil meedoen en deel uitmaken van deze groep?

MEEHELPEN & KENNISMAKENVr 11 & za 12 okt.: een ode aan de Roma: Alisa Cuuna’s solo-voorstelling Alle wegen leiden naar Roma

 

 
“Ik heb ze als kind allemaal voorbij horen komen: “Singeri”, “Gypsie” en “Zigeuner”. Maar nooit werd ik gezien als meisje, burger, mens en Roma.”
 
In deze solo-voorstelling vertelt Alisa haar persoonlijke verhaal en neemt het publiek mee in haar geschiedenis en de kwetsbaarheden en verlangens van een Roma meisje.
“Ik was me als kind heel bewust van het feit dat ik onderdeel uitmaak van een gemeenschap waarin de begrippen familie, goud en muziek grote betekenis hebben, maar ook de typische kenmerken familiedruk, geen onderwijs en het zwarte schaap zijn van de maatschappij gevormd zijn. Ik had het gevoel dat ik mij telkens moest verantwoorden voor mijn bestaan, enkel omdat ik Roma ben. In mijn voorstelling ben ik een open boek. Neem een kijkje in het leven van een Roma kind en oordeel zelf.”
 
De voorstelling is inclusief een maaltijd van Alisa’s moeder als gastkok in de Volkskeuken van Verhalenhuis Belvédère.
 
Wanneer: vrijdag 11 en zaterdag 12 oktober 2019
Tijd: 18 – 21 uur
Kosten: 15 euro p.p. (voorstelling inclusief maaltijd)
 
Programma:
18.00 uur inloop
18.30 uur start maaltijd
19.30 uur aanvang voorstelling
21.00 uur uitloop, einde
 
Reserveer hier een ticket voor:
vrijdag 11 oktober
zaterdag 12 oktoberReacties zijn gesloten .