AANSLUITEN
BIJ VERHALENHUIS BElVÉDÈRE?

Allerlei professionals en sociale en culturele ondernemers die de verhalen van mensen en gemeenschappen in de hedendaagse stad zichtbaar (willen) maken en willen verbinden, kunnen aansluiten bij Belvédère.

Wie zoeken we?


Za 15 dec.: feestelijke opening expositie Rotterdam Estonia 100

 
Zaterdag 15 december 2018 opent de nieuwe tentoonstelling:
 

Rotterdam Estonia 100

 
Estland viert in 2018 haar 100-jarig bestaan. De Rotterdamse vormgeefster Kaire Guthan geboren in Estland, heeft dit jaar een bijzondere tentoonstelling en publicatie samengesteld: “Estonia door 100 Paar Ogen / Estonia through 100 Pairs of Eyes”. De expositie startte in Estland en was te zien in Tartu, Haapsalu, Stockholm, Kärdla, Toronto, San Francisco, Tallinn, Berlijn en komt nu naar Rotterdam.
 
Te zien zijn fotoportretten van 100 Esten in de leeftijd van 1 t/m 100 jaar; van de 100-jaar jonge Linda Erika, geboren in 1918 tot en met de jongste deelnemer: Jako, geboren in februari 2017. Met onbekende en bekende Esten zoals componist Arvo Pärt, fashion designer Aldo Järvsoo, schrijver Hando Runnel, musicus Tommy Cash en freestyle skier Kelly Sildaru. Daarnaast zijn er diverse foto’s van het landschap en een speciale soundtrack begeleidt de expositie. Koning Willem Alexander opende de tentoonstelling in Tallinn.
 
In Rotterdam presenteren we de expositie voor de gelegenheid in de Fenixloodsen in Rotterdam-Katendrecht. Tegelijkertijd openen we een extra onderdeel in het Verhalenhuis, de luisterexpositie Rotterdam Estonia 100. Ooit was de Estonia Bar in Katendrecht een café annex pension aan de Veerlaan waar al voor WOII de Esten aankwamen en een thuis vonden in Rotterdam. Wat is het verhaal van de Estonia Bar? En van de Estse geschiedenis in de stad? En welke Esten zijn er nu in Rotterdam te vinden? Wat is hun familieverhaal? 10 Esten in Rotterdam vertellen via beeld en audio in de expositie in Verhalenhuis Belvédère.
 
Opening expositie: 16 uur,  gratis entree. Start in Verhalenhuis Belvédère met bezoek aan de Fenixloodsen en diverse optredens. Einde ca. 18.30 uur. Reserveren niet nodig.
 Reacties zijn gesloten .