AANSLUITEN
BIJ VERHALENHUIS BElVÉDÈRE?

Allerlei professionals en sociale en culturele ondernemers die de verhalen van mensen en gemeenschappen in de hedendaagse stad zichtbaar (willen) maken en willen verbinden, kunnen aansluiten bij Belvédère.

Wie zoeken we?


Za 16 mrt.: KIFF#6, Kaap International Film Festival: 10 films, 10 levensverhalen

Stichting ROS, Rotterdams Ongedocumenteerden Steunpunt en Verhalenhuis Belvédère presenteren
 
zaterdag 16 maart 2019 van 12.30 tot 22 uur:
 
  

KIFF#6 – Kaap International Film Festival

 
Katendrecht is al eeuwenlang een veelkleurig schiereiland waarop vele nationaliteiten samenwonen. KIFF is een jong filmfestival met bijzondere programmeurs: nieuwe Rotterdammers. Zij tonen hun favoriete films en introduceren daarmee zichzelf in hun nieuwe thuisstad.
Bij de zesde editie van dit festival staan opnieuw de filmkeuzes van Ongedocumenteerden centraal.
 
Ongedocumenteerden zijn mensen zonder papieren, vreemdelingen zonder of met verblijfsrecht. Stichting ROS is een onafhankelijk particulier initiatief, gevestigd op Katendrecht en ondersteunt vreemdelingen die wachten op een verblijfsvergunning.
Er zijn 10 (korte en lange) films uit alle delen van de wereld te zien, onder andere uit Afrika, Azerbedjan, Syrië en China. Ook films die buiten het festival niet in Nederland vertoond worden.
 
Voor en/of na de film interviewen we de gastprogrammeurs over hun filmkeuze, over Rotterdam en hun thuisstad of -land en hun persoonlijke (levens)verhaal. Tevens is natuurlijk de Volkskeuken geopend om te proeven en te ontmoeten. Er is eten bereid door een of meerdere programmeurs.
Dompel je een dag onder in dit unieke festival, begin maart is hier meer gedetailleerde info te vinden over het programma.
 
ENTREE
dagkaart met maaltijd: 15 euro, reserveer hier
dagkaart zonder maaltijd: 10 euro, reserveer hier
 

 

 Reacties zijn gesloten .