VRIJWILLIG WERKEN BIJ BELVÉDÈRE

De positieve, warme en enthousiaste betrokkenheid van het team én van de vele vrijwilligers vormt de sleutel tot het succes van het Verhalenhuis. Wie wil meedoen en deel uitmaken van deze groep?

MEEHELPEN & KENNISMAKEN



Za 18 mei: Hoofdtelefoon voorstelling op unieke plek: in voormalig Bouwcentrum Rotterdam

 

Speciaal voor Opbouwdag 2019 is in de bijna serene koepel van het voormalige Bouwcentrum Rotterdam – nu Rijksmonument en Greenchoice aan het Kruisplein – op zaterdag 18 mei de unieke luistervoorstelling ‘De Ziel van de Wederopbouw’ te beleven. Kom luisteren naar Rotterdammers die samen met elkaar hét verhaal van Rotterdam vertellen.
 
Over de voorstelling
Rotterdammers van alledag, oud en jong en van alle culturen, vertellen over de kale stad van toen. Over de ergernis en de lol van die eeuwige heipalen. Over de krotten en de iconen van de stad. Over verbondenheid en je thuis voelen. Over de pijn, de verwerking, de trots én de toekomst van de stad. De verhalen zijn opgenomen in een professionele, mobiele opnamestudio die enkele maanden reisde door de stad. De mooiste (audio)fragmenten van alle vertellers zijn samengebracht in een bijzondere compilatie die alleen via hoofdtelefoons kan worden beleefd. De stemmen worden begeleid door muziek van componiste Marlies de Mosch. Montage: Erik Post.
 
Bezoekinfo
De voorstelling speelt deze dag meerdere keren, t.w. om 11.15, 12.30 en 13.45 uur. Duur ca. 50 minuten. Entree gratis. Reserveren van een plek i.v.m. beperkt aantal hoofdtelefoons is aan te bevelen via deze link.  
Adres: Bouwcentrum Rotterdam – Kruisplein 15 – 3014 DB Rotterdam
 
Over het gebouw
Het Bouwcentrum Rotterdam was opgericht in 1948. In de begintijd werd er de wederopbouw van de stadskern van Rotterdam gecoördineerd, en het bleef daarna functioneren als nationaal informatiecentrum over bouwen en wonen. Het eigen gebouw stond tussen de Diergaardesingel en Weena en was ontworpen door de Rotterdamse architect Boks. In 1955, 1965 en 1969 zijn uitbreidingen gebouwd. Bij de uitbreiding in 1955 werd het Wall Reliëf no. 1 van de Britse beeldhouwer Henry Moore aan het gebouw toegevoegd. Omdat deze uitbreiding in 2012 werd gesloopt, is de ‘Muur van Moore’ tijdelijk verplaatst geweest en nu weer teruggebracht aan het nieuwe gebouw.
 

 



Reacties zijn gesloten .