AANSLUITEN
BIJ VERHALENHUIS BElVÉDÈRE?

Allerlei professionals en sociale en culturele ondernemers die de verhalen van mensen en gemeenschappen in de hedendaagse stad zichtbaar (willen) maken en willen verbinden, kunnen aansluiten bij Belvédère.

Wie zoeken we?


Zo 20 mei: joods erfgoed verhaal, concert & maaltijd: A Tale of Two Lights diner


 
Zondag 20 mei presenteren we opnieuw een programma over Joods (immaterieel) erfgoed met een maaltijd uit de Volkskeuken en live muziek!
 
Wanneer: zondag 20 mei 2018
Aanvang: 18 uur, inloop vanaf 17.30 uur
Deelname: 15 euro p.p. Reserveren noodzakelijk en kan hier: tickets
 
A Tale of Two Lights diner
A Tale of Two Lights vertelt het verhaal van de vroege Chassidische beweging, in het koude grensgebied tussen Rusland en Polen en de overgang tussen de 18e en 19e eeuw. Dit is het verhaal van Shneor Zalman uit Liadi, een geestelijk leider en verlichte rabbijn tijdens een van de donkerste perioden in de Joodse geschiedenis. Violist Yotam Gaton vertelt het verhaal, met Ilil Danin (fortepiano), Shuhei Takezawa (cello) en Viktoria Nikolova (sopraan). Het optreden is onderdeel van de serie Muziek Verbindt, van Kunstenisraël.

 
Voorafgaand aan het concert presenteren we het persoonlijke verhaal van Diana Hospers-Feldman. Met de erfgoedprogramma’s willen we de hedendaagse verhalen van Rotterdammers zichtbaar maken. Diana’s grootouders zijn vanuit Rusland naar Argentinië vertrokken. Ze kwamen terecht in Medanos, een dorpje in de provincie Buenos Aires, gesticht door een Joodse weldoener die veel deed voor Joden in de diaspora. Diana is geboren en getogen in Argentinië, Bahia Blanca met een grote joodse gemeenschap, en via de liefde in Nederland terecht gekomen. Ze werkt nu als docent bij het Albeda College in Rotterdam. Deze avond meer over haar familiegeschiedenis.
 
Gedurende het concert wordt een authentieke maaltijd uit de Volkskeuken geserveerd door Belvédere’s Zuidamerikaanse gastkok: Jacky Bailon.
 Reacties zijn gesloten .