VRIJWILLIG WERKEN BIJ BELVÉDÈRE

De positieve, warme en enthousiaste betrokkenheid van het team én van de vele vrijwilligers vormt de sleutel tot het succes van het Verhalenhuis. Wie wil meedoen en deel uitmaken van deze groep?

MEEHELPEN & KENNISMAKENZa 29 juni: Keti Koti Volkskeuken van Anita Abaisa (Rotterdam/Suriname)

 

 
Rotterdam is thuishaven voor meer dan 170 nationaliteiten. Volkskeukens staan dagelijks op de keukentafels in de stad. Het Verhalenhuis maakt deze graag zichtbaar. Rotterdammers presenteren in Belvédère’s Volkskeuken hun favoriete gerechten en delen tegelijkertijd gedurende een maaltijd hun persoonlijke (migratie)geschiedenis met het publiek.
 
Zaterdag 29 juni is speciaal ter gelegenheid van de Keti Koti viering, de hoofdgast in Belvédère’s Volkskeuken: Anita Abaisa (Marowijne, Suriname), community leader, zij zet zich in om de positie van zwarte vrouwen in Nederland te verbeteren onder andere door middel van het platform Black Ladies Talk (BLT), een snel groeiende community op Facebook. Tijdens haar parttime studie toegepaste psychologie aan de Hogeschool van Amsterdam ontving ze de Echo Award uit handen van minister Jet Bussemaker voor haar buitengewone sociale bijdrage aan de multiculturele samenleving. Anita is geboren in het Marowijne-district in Suriname, op vijfjarige leeftijd, in 1986 verhuisde zij naar Nederland.
 
Over Keti Koti
Keti Koti is een jaarlijks terugkerende Surinaamse feestdag ter viering van de afschaffing van de slavernij. De naam stamt uit het Sranantongo en betekent Ketenen Gebroken. In Nederland herdenken we het einde van de slavernij jaarlijks op 1 juli met de Dag der Vrijheden onder andere met een parade. Sinds 2013 staat er ook een monument ter herdenking van de slavernij in Rotterdam. Het is geplaatst in het Lloydkwartier aan de oever van de Nieuwe Maas, op de plek waar ooit veel slavenhandelaren met hun schip vertrokken richting Afrika.
 
Wanneer: za 29 juni 2019
Tijd: 18 – 22 uur
Entree: 15 euro p.p. inclusief maaltijd en programma
Reserveren: noodzakelijk via deze link
 Reacties zijn gesloten .