AANSLUITEN
BIJ VERHALENHUIS BElVÉDÈRE?

Allerlei professionals en sociale en culturele ondernemers die de verhalen van mensen en gemeenschappen in de hedendaagse stad zichtbaar (willen) maken en willen verbinden, kunnen aansluiten bij Belvédère.

Wie zoeken we?


Za 7 en zo 8 april: Verhalenkeet op de Kaap

 

Op zaterdag 7 en zondag 8 april gaat Belvédère’s Verhalenkeet opnieuw op zoek naar de (levens)verhalen van Katendrechters.

 
De Verhalenkeet is een van de kleinste schaftkeetjes die bestaat en welke voor de speciale gelegenheid is omgebouwd tot een mobiele, professionele (audio)opnamestudio. In 2018 trekt de Verhalenkeet door Katendrecht om de persoonlijke verhalen van Katendrechters vast te leggen en te bewaren voor de toekomst. Eerder stond de Verhalenkeet in de Atjehstraat, bij de Bellefleurhof en in de Katendrechtsestraat. Nu staan we in de Rechthuislaan.
 

Foto’s Rechthuislaan respectievelijk 1979 en 1949 / collectie KBO
 
Katendrecht is een wijk met een unieke geschiedenis. Bewoners van toen en nu nodigen we van harte uit voor een gesprek in de VERHALENKEET. We hopen dat iedereen meedoet: geboren en getogen Katendrechters én nieuwkomers.
 
Ieder uur ontvangen we graag een nieuwe gast. Deelname is gratis en na afloop ontvangt u een eigen cd met het interview om nog eens thuis met vrienden, buren of familie te beluisteren. Een ander exemplaar komt terecht in het Stadsarchief van Rotterdam. Van de mooiste fragmenten maken we bovendien een prachtige compilatie. Vanzelfsprekend nodigen wij t.z.t. alle deelnemers én andere geïnteresseerden uit om te komen luisteren!
 
Waarover vertellen?
Hoe bent u op Katendrecht terecht gekomen? Bent u er geboren? Opgegroeid? Of bent u een nieuwkomer? Wat is uw familieverhaal? We zijn nieuwsgierig naar opa’s, oma’s, vader’s, moeder’s, broers en zussen. Straten en huisnummers. Onvergetelijke momenten. Plekken van betekenis. Straatactiviteiten. Buren voor het leven. Trots, lol, lief en leed! Alle verhalen bij elkaar vormen de geschiedenis van deze wijk.
 
Hoe,waar en wanneer?
Op zaterdag 7 en zondag 8 april is er elk heel uur een plekje in de opnamekeet te reserveren, t.w.: 10, 11, 12, 13, 14, 15 en 16 uur. Neem gerust een buurman/vrouw, vriend/in of familielid mee!
 
Reserveren voor een interview in de keet – vermeld aub dag en tijdstip voorkeur- kan via telefoon 010 720 0997 of via: laura@verhalenhuisbelvedere.nl
 
1a2 2488Reacties zijn gesloten .