Belvédère Obligaties

 

Als culturele ANBI (algemeen nut beogende instelling) is Verhalenhuis Belvédère geheel vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Iedere particuliere schenking of erfrechtelijke verkrijging komt dus volledig ten goede aan de doelstellingen van Verhalenhuis Belvédère.

 

Vanwege deze moeilijke periode i.v.m. het corona virus en de lockdown kunt u direct hier een DONATIE doen, lees hoe via deze link.

Velen waren u voor. Hartelijk dank voor alle donaties en hartverwarmende reacties!

 

“Sterkte! Opgeven is geen optie, jullie hebben zoveel positieve energie en creativiteit.”

 

“Verhalen, delen, koken, mee beleven, jullie maken het als team al jaren mogelijk, heb daarvoor veel bewondering en geef graag een kleine bijdrage uit mijn ondiepe portemonnee.”

 

“Hoop dat heel veel mensen jullie steunen in deze barre tijden. Hou vol! Jullie doen iets heel bijzonders.” 

 

“Wat een nare toestand met de Corona! Wij dragen Belvédère een warm hart toe en hopen jullie hiermee een beetje te steunen. Onze ouders van ver in de 80 komen ieder jaar herinneringen ophalen van de mooie tijden die zij vroeger hebben beleefd in de dansschool.”

 

De eenvoudigste manier om Verhalenhuis Belvédère te steunen is de innovatieve en fiscaal voordelige Belvédère OBLIGATIE. Met één obligatie van 2.500 euro bent u gedurende vijf jaar slechts tussen 127 en 245 euro per jaar kwijt (afhankelijk van uw belastingschijf), en voor Belvédère maakt dit hét grote verschil. U kunt vanzelfsprekend meerdere obligaties nemen.

 

Lees of download hier het boekje ‘Ontdek Verhalenhuis Belvédère’ met alle informatie over de innovatieve en fiscaal voordelige Belvédère Obligatie.

 

 

DE NOODZAAK

Het Verhalenhuis is sinds 2013 in ontwikkeling. In augustus 2020 is de 230ste (!) Belvédère (particuliere) obligatie uitgegeven. Daar zijn we enorm trots op en uiteraard erg blij mee, maar er zijn er nog meer nodig. Als obligatiehouder maakt u een wezenlijk verschil: u maakt het bestaan (het pand/monument én het programma) van Verhalenhuis Belvédère mede mogelijk.

Op de planning / wensenlijst voor 2020/2021 stond de verdere verbouwing en inrichting van het Elenbaashuis Museum (3e/4e verdieping) en de Volkskeukenstudio annex depot (Atjehstraat) als ook de programma’s van Rotterdam Vluchtstad (de schrijver op de vlucht als artist-in-residence), de educatie-programma’s en de Verhalenkeet. Nu in deze tijd is vooral de lockdown en gevolgen van deze periode overleven het allerbelangrijkst. Het Verhalenhuis is vooral mogelijk door alle (particuliere) deelname en door verhuur van de ruimtes en de groepsontvangsten. Nu valt dat weg.

 

 

HOE WORDT U ONZE VOLGENDE OBLIGATIEHOUDER?

Er zijn twee verschillende manieren om een obligatie te nemen.

  • 1. Stuur een intentie per mail met de juiste gegevens (naam, adres, telefoon, aantal obligaties en eventuele voorkeur voor onderdeel waar de bijdrage naar toe gaat) naar: saskia@verhalenhuisbelvedere.nl
  • 2. Laat u inspireren tijdens een van de obligatie actie dineravonden en/of neem dan direct een obligatie bij de notaris. Deze avonden vinden telkens eind van ieder kwartaal plaats.

IK RESERVEER GRAAG VOOR DE EERSTVOLGENDE INFORMATIE DINERAVOND, LAAT MIJ WETEN WANNEER
via: saskia@verhalenhuisbelvedere.nl

Belvedere A5 kaart obligaties-2

 

DOWNLOAD hier de INSCHRIJFKAART BELVÉDÈRE OBLIGATIES en stuur deze per post naar Verhalenhuis Belvédère, Rechthuislaan 1, 3072 LB Rotterdam.

 

 

FISCALE VOORDELEN OP EEN RIJ

  • – Bedrag per obligatie: € 2.500,-.
  • – Aflossing: € 500,- per jaar die wordt geschonken aan stichting Monument Kaap Belvédère d.m.v. een periodieke gift. Deze €  500,- is jaarlijks aftrekbaar en levert door de nieuwe Geefwet een aftrekpost op van € 625,- (box 1).
  • – Looptijd: 5 jaar.
  • – Jaarlijkse netto rente over uitstaand leningsaldo: 4%. Over de rente bent u het fictief rendement 1,2% verschuldigd (box 3).
  • – Netto lasten: van 127 euro tot 245 euro per jaar

 

OVERIGENS…

  • Dankzij de nieuwe regels van de Belastingdienst is een notariële akte niet meer verplicht. U kunt nu kiezen of u de obligatie via de notaris wilt vastleggen – als service van Verhalenhuis Belvédère en Notariskantoor Ravensteijn & Van der Wee – of door middel van een schriftelijke overeenkomst met Stichting Monument Kaap Belvédère (zonder notaris).
  • Bij het nemen van een obligatie wordt u automatisch lid van ons gezelschap ‘De Bende van de Zwarte Hand’. Wij houden u graag nauw op de hoogte van alle ontwikkelingen en activiteiten.
  • Naast de Belvédère geefobligaties is er sinds 2017 ook een mogelijkheid tot het afnemen van een leenobligatie. Met het lenen van 5000 euro aan het Verhalenhuis / monument de Kaap kunnen wij mede de verbouwing financieren. Voor u is deze met een jaarlijkse rente van 4%, welk als donatie is terug te storten en de mogelijkheid deze als culturele gift 125% belasting aftrekbaar.

 

 

MEEDOEN AAN DE OBLIGATIES, MEER INFO OF OP EEN ANDERE MANIER DONEREN?

 

Bel 010 720 09 97 of neem contact op met Saskia Möhlmann, Linda Malherbe of Chris de Jonginfo@verhalenshuisbelvedere.nl – We gaan graag met u in gesprek!

anbi

 

MEERJARENPLAN 2021-2024

STICHTING VERHALENHUIS BELVÉDÈRE MEERJARENPLAN DOWNLOAD (pdf)

 

JAARREKENINGEN 2020

STICHTING MONUMENT KAAP BELVÉDÈRE DOWNLOAD (pdf)

STICHTING VERHALENHUIS BELVÉDÈRE DOWNLOAD (pdf)

STICHTING VERHALENHUIS BELVÉDÈRE JAAROVERZICHT DOWNLOAD (pdf)

ANBI FORMULIER MONUMENT KAAP BELVÉDÈRE DOWNLOAD (pdf)

ANBI FORMULIER STICHTING VERHALENHUIS BELVÉDÈRE DOWNLOAD (pdf)

 

JAARREKENINGEN 2019

STICHTING MONUMENT KAAP BELVÉDÈRE DOWNLOAD (pdf)

STICHTING VERHALENHUIS BELVÉDÈRE DOWNLOAD (pdf)

STICHTING VERHALENHUIS BELVÉDÈRE JAAROVERZICHT DOWNLOAD (pdf)

 

JAARREKENINGEN 2018

STICHTING MONUMENT KAAP BELVÉDÈRE DOWNLOAD (pdf)

STICHTING VERHALENHUIS BELVÉDÈRE DOWNLOAD (pdf)

 

JAARREKENINGEN 2017

STICHTING MONUMENT KAAP BELVÉDÈRE DOWNLOAD (pdf)

STICHTING VERHALENHUIS BELVÉDÈRE  DOWNLOAD (pdf)

 

JAARREKENINGEN 2016

STICHTING MONUMENT KAAP BELVÉDÈRE DOWNLOAD (pdf)

STICHTING VERHALENHUIS BELVÉDÈRE  DOWNLOAD (pdf)

 

JAARREKENINGEN 2015

STICHTING MONUMENT KAAP BELVÉDÈRE DOWNLOAD (pdf)

STICHTING VERHALENHUIS BELVÉDÈRE  DOWNLOAD (pdf)

 

JAARREKENINGEN 2014

STICHTING MONUMENT KAAP BELVÉDÈRE DOWNLOAD (pdf)

STICHTING VERHALENHUIS BELVÉDÈRE  DOWNLOAD (pdf)

 

GCC_beeldmerk_kleur_web

Stg. Verhalenhuis Belvédère & Stg. Monument Kaap Belvédère passen de 9 principes van de Governance Code Cultuur toe.