Uitgesteld nieuwe datum n.t.b..: de Volkskeuken van Amal Shaban (Rotterdam/Syrië)

 

Samen met Buddy-to-Buddy presenteert Verhalenhuis Belvédère de Volkskeuken van Amal Shaban (Rotterdam/Syrië)  de nieuwe datum is nog nader te bepalen.

 

Amal Shaban (36 jaar) komt uit Syrië, is moeder van vijf kinderen en gevlucht voor de bombardementen. Haar geboortedorp is praktisch volledig vernietigd.  Ze woonde zo’n twee jaar in een vluchtelingenkamp en besloot toen de overtocht naar Europa te maken. Via Turkije en Griekenland is zij in Nederland in Rotterdam terecht gekomen, na een reis van bijna twee jaar. Hier is zij herenigd met haar vijf kinderen.

In de Volkskeuken van Verhalenhuis Belvédère kookt zij deze avond een Syrische driegangen maaltijd en deelt haar levensverhaal. De voertaal van het programma deze avond is Engels.

 

 

De Volkskeuken is het ontmoetingsprogramma rondom identiteit en erfgoed. Rotterdammers delen hun favoriete maaltijd met het publiek en vertellen en verbeelden gedurende de avond tegelijkertijd hun persoonlijke (familie)geschiedenis.

Bij vragen kunt u contact opnemen met info@verhalenhuisbelvedere.nl
Meer over Buddy to Buddy

Deze Volkskeukenavond is een samenwerking met Buddy to Buddy. Door geen hulp te verlenen, maar mensen 1-op-1 aan elkaar te koppelen en door laagdrempelige groepsactiviteiten te organiseren kunnen relaties, gebaseerd op gelijkwaardigheid, ontstaan. Voor beide kanten van het buddyschap geldt dat werelden en blikvelden worden vergroot. Wil je buddy worden of bijdragen aan deze organisatie als persoon of als bedrijf?

Klik hier voor meer informatie en een link naar de website.

 Reacties zijn gesloten .