Elke vr & za: landverhuizers tour (lunchwandeling) door Katendrecht

   
  

 

KAPIE MAKEN: DE LANDVERHUIZERSTOUR
lunchwandeling: proeven, ontmoeten & binnenkijken op Katendrecht

 

iedere vrijdag en zaterdag, van 12 tot 14 uur

 

Samen met FENIX Landverhuizersmuseum organiseren we een nieuwe lunchwandeling met gids. Nergens in Rotterdam zijn de verhalen van de wereldstad zo voelbaar als op Katendrecht. Hier beleven we het eerste Chinatown van Europa, de verhalen van de Oost-Europese joodse landverhuizers van begin 20e eeuw,  de Griekse parlevinkers, de Surinaamse jazzmuzikanten, de Kaapverdiaanse zeemannen tot en met de vluchtelingen van vandaag.

Een Kapenees zou zeggen: ‘Kom we gaan een Kapie maken’ oftewel een rondje over de Kaap. We starten en eindigen hier in het Verhalenhuis. Hier liggen de sporen van migranten en hun gemeenschappen die van over de hele wereld zijn aangekomen en vertrokken. We wandelen door de wijk en kijken soms even binnen. We gaan op ontdekkingstocht naar de verhalen van landverhuizers, we ontmoeten sommigen van hen, of hun nakomelingen. En we proeven van wat al die menselijke beweging hier naar de wijk heeft gebracht.
Max. 10 personen in de 1,5 meter regelgeving. Duur 2 uur.

 

Deelname individuele tours:  € 15 per persoon. Reserveren noodzakelijk via onderstaande links.

 

De tour is ook op aanvraag te boeken voor groepen; mail voor meer informatie naar info@verhalenhuisbelvedere.nl of bel 010 720 0997.

 

Wanneer:
Iedere vrijdag en zaterdag, vertrek 12 uur. Inloop vanaf 11.30 uur.

 

Tickets voor zaterdag 4 september 2021 (VOL)

 

Foto’s © Verhalenhuis Belvédere, collecties familie Silva, familie Zee & familie Vassilis.
en overige foto’s Joop Reijngoud.


Reacties zijn gesloten .