Meedoen in Verhalenhuis Belvédère?

Het bijzondere pand in Rotterdam-Katendrecht wordt beheerd, geprogrammeerd en gerund in de vorm van een intensieve vrijwilligersorganisatie. We nodigen je van harte uit mee te doen. Hoe, wie, wat en wanneer?

 

Achter de bar in Belvédère zoeken we hartverwarmende Rotterdammers als gastheren en gastvrouwen, we zoeken gidsen voor rondleidingen en ontvangsten door de stad. Voor de verbouwing en techniek in het pand zoeken we mensen die af en toe ondersteunen bij het onderhoud, verhuizen, behangen en timmeren. Daarnaast kijken we uit naar sociaal ingestelde chauffeurs voor het ophalen en wegbrengen van vertellers, koks, vips of andere gasten. Voor het dagelijkse eten in de Volkskeuken van Belvédère zoeken we gastkoks die af en toe, of op (on)regelmatige basis hun favoriete gerechten willen komen koken voor bezoekers. Projectleiders en -ontwikkelaars, curatoren, ontwerpers, journalisten, kunstenaars, verhalenvertellers die hun werk en projecten (meer) willen ontsluiten of continuïteit willen geven en die werelden in de stad elkaar doen ontmoeten: kom langs om de gezamenlijke mogelijkheden te verkennen. Tekstschrijvers & communicatiemensen die de Verhalenhuis website willen onderhouden, goed zijn in social media, of verslaglegging van gebeurtenissen en activiteiten, zijn zeer welkom. Daarnaast zoeken we redacteuren die de transcripties van alle opgenomen interviews willen nakijken en voorzien van een samenvatting.
Regelmatig zoeken we ook vertellers, maar die worden telkens rondom onderwerpen apart opgeroepen en uitgenodigd.

 

(Financieel) steunen kan natuurlijk heel goed via het obligatiehouderschap, lees hier meer over de betrokkenheid van obligatiehouders.

 

FC Belvédère clubkrant

Leer onze vrijwilligers kennen in de FC Belvédère het ‘clubblad’ van Verhalenhuis Belvédère. Deze clubkrant maakt de mensen zichtbaar die zich met hart en ziel inzetten voor het Verhalenhuis en haar missie: het geluk van Rotterdammers en een meer verbonden stad. Het is een periodiek die onregelmatig verschijnt en vooral bedoeld is als kennismaking tussen en ode aan alle Belvédère-vrijwilligers. De titel van de krant is ontleend aan een legendarische voetbalvereniging FC Belvédère (1931-2000) die was vernoemd naar de plek waar deze werd opgericht in 1931: café Belvédère op Katendrecht in Rotterdam.
 
Hier zijn de eerste pagina’s van: de eerste editie fc Belvédère pagina 1 en pagina 2 en van de tweede editie van fc Belvédère pagina 1 en pagina 2. Daarin staan voorbeelden van de taken en rollen die vrijwilligers invullen.
 
Heb je andere ideeën om mee te doen, laat het dan vooral weten! Kom langs bij het eerstvolgende Belvédere Inloopcafé (zie de agenda) en/of stuur een bericht naar info@verhalenhuisbelvedere.nl. We maken erg graag kennis!