Vanaf feb.: lancering kookclub & kookstudio

 

In 2021 is het eindelijk zover… In de Atjehstraat in Rotterdam-Katendrecht opent de Volkskeukenstudio van het Verhalenhuis.

 

Ruim tien jaar geleden is het concept ‘de Volkskeuken’ organisch geboren. Het is inmiddels de bakermat van het Verhalenhuis. In de Volkskeuken organiseren we kennismakingen en ontmoetingen rondom de identiteit van mensen en gemeenschappen in de stad, aan de hand van samen eten. We vragen Rotterdamse thuiskoks te koken voor publiek en tegelijkertijd hun (persoonlijke) migratieverhaal te delen. Rotterdam is thuishaven voor (anno 2020) 206 verschillende nationaliteiten; volksgerechten staan dagelijks op de keukentafels in de stad. Het Verhalenhuis maakt deze zichtbaar en laat bewoners elkaars rituelen, smaken, geuren en gewoonten beleven. Ook vieren we in de Volkskeuken elkaars feestdagen.

 

 

Kookstudio en kookclub
Om ook van élkaar te leren en lessen en workshops en een talentontwikkelplek te kunnen bieden, zochten we de mogelijkheid voor een extra locatie, een kookstudio op korte afstand van Belvédère.  Met behulp van de obligatiehouders en enkele fondsen zijn de financiën bijeengebracht en konden we het afgelopen jaar daadwerkelijk beginnen met een verbouwing van onze opslag in een voormalig winkelpand in de Atjehstraat in Rotterdam-Katendrecht. In 2021 kan de kookstudio in gebruik worden genomen.

 

Na de lockdown in februari 2021 starten we hier samen met een groeiende groep van thuiskoks in de stad met de verdere ontdekking van het culinaire erfgoed van Rotterdam. Middels de kookclub leren we van elkaar en gaan we dit immateriële erfgoed vastleggen en presenteren. Ook organiseren we (online) kookworkshops en masterclasses.

 

We houden iedereen via de nieuwsbrief, website en sociale media graag op de hoogte van de opening en de activiteiten.

 

Met veel dank aan Job Dura Fonds, stichting Ondernemersbelangen Rotterdam, stichting Swart van Essen, stichting Bevordering van Volkskracht, VSB fonds, Kansfonds, Rabobank Foundation en alle obligatiehouders van Belvédère.

In de Atjehstraat 98 op Katendrecht verbouwen we een voormalige sexvideotheek – naast het voormalige beroemde Chinese restaurant Wing Wah – om tot kookstudio en kookclubReacties zijn gesloten .