Binnenkort: nieuwe expositie ‘Showtime’ over art & jazzkapper Ruby R.

Nieuwe expositie met foto’s, affiches, tekeningen, aquarellen en verhalen van Ruby R. Kamerbeek in combinatie met werken van Wally Elenbaas en Dolf Henkes (in samenwerking met RCE Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed).

Art & Jazzkapper Ruby R. 
Tot het moment dat Verhalenhuis Belvédère weer open kan, werken we aan een nieuwe tentoonstelling rondom het leven van Ruby R. en Conny M. Kamerbeek, het kleurrijke stel dat bijna 25 jaar in de Atjehstraat in Rotterdam-Katendrecht een kapsalon runde. Ruby is musicus en was ook jazzpromotor betrokken bij het beruchte B14 jazzpodium in Rotterdam; hij haalde grote internationale artiesten naar Rotterdam waaronder ook naar William’s Paradise Bar op Katendrecht.
Onlangs moesten Ruby en zijn vrouw Conny hun woning – een waar museum – in het Rotterdamse Vreewijk tijdelijk verlaten, vanwege een renovatie door de woningcorporatie. Hun verhalen – over de kapsalon, de jazz én zijn circusfamilie – en een deel van hun huis en bijzondere verzameling is daarom straks te zien in de expositie.
 

 

Begin april hopen we – als de corona-maatregelen het toelaten – de expositie gepast en feestelijk te kunnen openen. Via de website, de nieuwsbrief en sociale media houden we iedereen hiervan op de hoogte.Reacties zijn gesloten .