Vr 2 okt.: Chinese Food, Stories & Wine

Op vrijdag 2 oktober 2020 van 18 tot 22 uur is in het kader van de (luister)expositie Chinese Restaurantverhalen in Rotterdam in Verhalenhuis Belvédère een sjieke Chinese Wijn en Spijs. Gastkoks c.q. beeldend kunstenaars Fenmei Hu (Rotterdam/Wenzhou, China) en Yin Kohar (Rotterdam/Soerabaja, Indonesië) presenteren samen met ondernemers Arjan Chan en Jojo Phang een uniek vijfgangen-verhalen-diner, met wijnen, een documentaire en verhalen.

 

De laatste, de Chinese JoJo Phang is sommelier en heeft zich gespecialiseerd in wijn en wijn-spijscombinaties. Zij vertelt deze avond haar verhaal via een documentaire die gemaakt is over haar ouders.

 

Arjan Chan vertelt over de ondernemersfamilie Chan. Hij is eigenaar van Aziatische supermarkt- en restaurantketen Wah Nam Hong, de vestiging aan de West-Kruiskade in Rotterdam bestaat al sinds 1986.

 

Gastkok Fenmei Hu leeft sinds haar 9e jaar in Nederland en komt uit Wenzhou in China. Zij is beeldend kunstenaar, curator in het Verhalenhuis en runt Space101 aan de Diergaardesingel. Zij vormt speciaal deze avond een duo met gastkok Yin Kohar – eigenlijk Ko Yin Lan; zij was 10 jaar toen zij samen met haar ouders vanuit Java, Indonesië naar Nederland vluchtte. Zij studeerde af aan de kunstacademie in Rotterdam, woont op Katendrecht en kookt vaker met veel passie en liefde in het Verhalenhuis. Deze avond excelleren ze samen in een feestelijk vijfgangendiner.

 

Reserveren
De kosten voor dit diner, de bijbehorende wijnproeverij en verhalen bedraagt 32,50 euro per persoon. Iedereen is van harte uitgenodigd deze unieke avond mee te maken.

 

Wanneer: vrijdag 2 oktober, van 18 tot ca. 22 uur.
Tickets verkrijgbaar via deze link

Op de foto’s van boven naar beneden: vader van Arjan Chan voor zijn restaurant Wah Nam, JoJo Phang als sommelier aan het werk, Arjan Chan als kind in het restaurant van zijn vader.

 

Verhalenhuis Belvédère beleeft een bijzondere luisterexpositie Chinese Restaurantverhalen waarin Chinese Rotterdammers vertellen over hun persoonlijke (familie)geschiedenis, hun ondernemingszin en culinaire avonturen. Bijna een eeuw geleden opende het eerste Chinese restaurant van Nederland, in Katendrecht. In de jaren 80 was een derde van alle restaurants Chinees(-Indisch). Nu zijn alweer de helft van die restaurants verdwenen en hebben plaatsgemaakt voor wok- en sushiketens, hippe Asian fusion concepten en authentieke eethuizen. Een hele generatie Chinese koks en restauranthouders gaat met pensioen. Voordat dit erfgoed verloren gaat, is Verhalenhuis Belvédère onder leiding van curator Fenmei Hu op zoek gegaan naar de plekken, de recepten, de gebruiken, de mensen & hun verhalen. De luisterexpositie krijgt veel aandacht en trekt publiek uit heel Nederland. De (audio)verhalen van drie generaties Chinese koks en restauranthouders in Rotterdam zullen ook voor de eeuwigheid bewaard in het Rotterdamse Stadsarchief. Tot en met september is de expositie nog te bezoeken!Reacties zijn gesloten .