Zo 16, za 22 & za 29 aug.: Zomer Expo Tour (mét Italiaanse lunch uit de Volkskeuken)

 

Op zondag 16, zaterdag 22 en zaterdag 29 augustus presenteren we extra:

 

Zomer-expo-tour, mét een Italiaanse lunch uit de Volkskeuken (optie).

 

Onlangs openden we drie nieuwe exposities in Verhalenhuis Belvédère. Bezoekers nemen we persoonlijk mee naar de derde én tweede etagevloer door het Verhalenhuis en via een korte wandeling naar de loods aan de Rijnhaven ZZ.  Deze zomerse expo-tours trokken zoveel belangstelling dat we na de vakantie meer expo-tours aanbieden.

 

Kosten:

Deelname tour is gratis, lunch is € 7,50 p.p.

Reserveren noodzakelijk via de onderstaande links.

 

Wanneer:

 

Zondag 16 augustus,

tour 14.00 uur, duur 2 uur, ontvangst vanaf 13.30 uur. Italiaanse lunch tussen 12-14 uur

reserveer hier een ticket

 

Zaterdag 22 augustus,

tour 14.00 uur, duur 2 uur, ontvangst vanaf 13.30 uur. Italiaanse lunch tussen 12 – 14 uur

reserveer hier een ticket

 

Zaterdag 29 augustus,

tour 14.00 uur , duur 2 uur, ontvangst vanaf 13.30 uur. Italiaanse lunch tussen 12 – 14 uur

reserveer hier een ticket

 

 

Over de drie exposities:

DE VRIENDSCHAPSCOLLECTIE ROTTERDAM
met werken van Dolf Henkes (1903-1989), verhalen van bevriende verzamelaars en werken over vriendschap van Rotterdamse kunstenaars als Mosab Anzo, Eliza Bordeaux,  Machyta Giebels, Gele Hailu, Ingrid van de Hoeven, Fenmei Hu, Rince de Jong,  Yin Kohar, Jarmal Martis, Pris Roos, Efrat Zehavi. We starten met een nieuwe stadscollectie die nooit in een depot komt, maar altijd bij mensen thuis zal zijn.

 

STILLEVEN IN ROTTERDAM – WALLY ELENBAAS ESTAFETTE
Wally Elenbaas woonde en werkte samen met zijn joodse vrouw Esther Hartog, van 1942 tot aan 2008 in hun woning aan de Rechthuislaan 1 in Rotterdam-Katendrecht, nu onderdeel van Verhalenhuis Belvédère. In coronatijd brachten we ‘de beste wensen van huis tot huis’ met twee grafische stillevens van Elenbaas. Deze kunstwerken reisden door de stille stad en haalden zo verhalen op, in twee dagboekjes verzameld. De werken én verhalen zijn in een kleine expositie te zien, evenals het huis, de objecten, verhalen en het werk van dit bijzondere stel.

 

PINHOLE – FOTOEXPOSITIE JOOP REIJNGOUD – LOODS RIJNHAVEN ZZ14Verlaten straten, lange schaduwen, vervreemdende close-ups; soms lijken de beelden wel stills uit een film. Mensen spelen nauwelijks een rol. Al jaren maakt hij foto’s van het dagelijks leven in de grote stad. Joop Reijngoud staat voor mensenfotografie. In deze expositie is een heel andere kant van zijn oeuvre te zien: een selectie van 30 + 1 pinholes uit de periode 2015- 2020, op een bijzondere locatie aan de Rijnhaven.

 Reacties zijn gesloten .